Kennelblogg

Kennelblogg

Lövlunds kennelblogg

Här kan du läsa vad som händer och sker på kenneln.

Jomei

Övrigt hundarPosted by Linda Ling 26 Jun, 2013 21:37
Jomei har fått ett nytt hem!


Vi är många som varit inblandade i Jomeis liv sista månaderna.
Jag tänker inte gå in på hur och varför Jomei hamnade på hundstallet, det viktigaste av allt är att han nu äntligen kommit rätt!smiley

Bifogar ett brev och lite bilder från nya husse.

Hej Linda

Här kommer lite bilder och början på Jomei´s liv tillsammans med Irene och mig.

Det hela startade med att vår Tervueren Kaxsen blev ensam kvar efter att hennes flock av ålder vandrat vidare till hundhimlen. Något mer sällskap vill ju en hund ha än bara husse och matte, det är lätt att bli bortskämd.

Vi funderade lite fram och tillbaka och en kväll såg vi programmet "Människan, hundens sämste vän" och jag tog då en titt på Hundstallets hemsida.

Bläddrade lite och där fanns Jojo (Jomei). En bild på hans ansikte väckte min nyfikenhet, i hans ögon såg jag något jag gillade, en snäll kille med stor nyfikenhet på livet, en kille som aldrig gör sin flock besviken, en trofast vän, stabil och trygg. Det skulle några dagar senare visa sig att jag hade rätt sedan jag kontaktat Niko på hundstallet och berättat vem vi var och vad vi hade för historia och förutsättningar att ta hand om Jomei.

Onsdagen den 5 juni åkte vi för att träffa honom för första gången, jag satte mig utanför grinden och väntade på honom och Irene väntade en bit bort med Kaxsen, när han kom möttes våra blickar och vi fann varandra från första stund. Underbar hund. 30 minuter senare efter en promenad tillsammans med oss blev det bestämt att han skulle följa oss på prov några dagar.

Måndagen den 10 åkte vi ner tillbaka till hundstallet för att skriva alla papper och veterinärbesiktiga Jomei så han fick flytta till sin Ranch I Marmaverken, Hälsingland för all framtid.

Vem är då husse och matte?

Jag heter Kjell Englund och har tillsammans med Irene Andersson 4 barn och 4 barnbarn. I vårt gemensamma liv har det funnits hundar sedan 1981 med undantag för tre månader 1990 då vår första hund lämnade oss. Den första en blandras, sedan några Schäfertikar och sedan -98 Tervueren och Malenois.

Vi har haft hundar mest som sällskap fram till 1998 då mitt intresse ökade och jag skaffade mig min första Belgare som valp och tillsammans med min mentor lärde mig brukslydnad och spår för att senare tävla lite i de lägre klasserna. Som en förlängning på min utbildning har jag mental 1 och 2 och har figurerat lite åt Belgarklubben. På senare år har tävling och figurerandet lagts på is å tiden inte räckt till. Men med åren blir jag klokare och har börjat värdera min tid i kvalitet, allt är inte arbete. Jag har valt att ägna mig åt vår gård med lite egen skog och har egen verkstad på gården för att frilansa inom mitt fordonsmekanikeryrke.

Irene jobbar sedan många år inom bemanningen i Söderhamns kommun då med vård och inom kommunens kök. Hon har liksom jag hundar mycket nära hjärtat.

Ha det gott så hörs vi

// KjellVi önskar er Lycka till med Jomei!

  • Comments(0)//kennelblogg.lovlundskennel.se/#post22