Kennelblogg

Kennelblogg

Lövlunds kennelblogg

Här kan du läsa vad som händer och sker på kenneln.

MH

TräningPosted by Linda Ling 08 May, 2013 23:20
I helgen så gjorde 7st O-kullare väl godkända MH:n i Katrineholm.
Även Occra och Osvald har gjort fina MH:n på hemmaortensmiley
Jag kommer att inom kort lägga ut lite bilder(tyvärr så blev det inte så många bra i action..) på galleriet. Det blev mest kort på mig och Otto...kanske kan bero på att det var en bättre fotograf då..smiley
Här är Lars-Erik och Orak.

  • Comments(0)//kennelblogg.lovlundskennel.se/#post12

Grattis!

TräningPosted by Linda Ling 01 May, 2013 21:27


Grattis Ville och Juga som idag tävlade DM och kvalade in till SM Patrullhundsmiley
Så än så länge är det två Lövlundshundar med ,Knut och Yvonne oxåsmiley

  • Comments(0)//kennelblogg.lovlundskennel.se/#post8

Rapportkurs

TräningPosted by Linda Ling 28 Apr, 2013 19:59


Lövlunds Grå Diamant Nixxa på rapportkurs....

Vi åkte på rapportkurs till Ingrid Bahlenberg på fredagen, kursen började med tacos, presentation och teori. Lördag och söndag var det skogsarbete hela dagarna, vilket var mycket givande. Vi fick bra tips att använda vid stationerna som verkar fungera riktigt bra, sedan fick Nixxa springa sträckor vilket inte var några problem, så nu är det konditionsträning som gäller efter denna vinter som vi haft. Måste ju villigt erkänna att denna kvinna vet vad hon pratar om, vi är mycket nöjda över kursen och dess innehåll, plus att den lilla grå diamanten har klättrat upp och blivit en SUPERDIAMANT... Kram från Lotta, Tomas och Lövlunds Nixxa  • Comments(0)//kennelblogg.lovlundskennel.se/#post7

Grattis!

TräningPosted by Linda Ling 27 Apr, 2013 09:04Grattis Maria och Ojja som klarat inträdesprovet till patrullhund!smiley

Inträdesprovet inför patrullhundskursen (som är 8 mån lång) var den 23-24 mars på Strängnäs BK. Testet innehöll bastjänst (där hunden skall vara uppbunden på sin förläggningsplats. Hunden skall där vara lung och tyst, gå ner i varv och vila, samt kunna hanteras av vem som helst) övning, övning och övning av detta krävs !!!
patrullering med ljudmarkering ingick också i provet, liksom, skott under rörelse och passivitet. Avslutningsvis tittade man på samarbetet mellan hund och förare.
Efter en natt tillsammans med 12 hundar och deras förare i en barack på Svälten i Strängnäs ( som också var ett test i sig, jag med en "ny" hund och Ojja utan Gunnar!!!), började träningen så smått på söndagen. För er som inte vet så har Gunnar Larsson lånat ut Ojja till mig för att utbilda henne till försvarsmaktshund.
Annars bor Ojja och tränas av Gunnar och Irene Larsson.

Tack Gunnar för att jag får låna Ojja!

//Maria

  • Comments(0)//kennelblogg.lovlundskennel.se/#post6